Over

DKSC is een in Rotterdam gevestigd adviesbureau op het gebied van strategie ontwikkeling, implementatie en change management. Onze werkwijze is persoonlijk, pragmatisch en participatief. Een samenwerking bij ons begint daarom altijd met een vrijblijvende intake om uw vraag en wensen te begrijpen en om samen tot een geschikte aanpak te komen. Minstens zo belangrijk vinden wij daarbij de persoonlijke klik. In dit gesprek kunt u bepalen of u vertrouwen heeft in onze stijl, aanpak en de consultant waarmee u een relatie zult aangaan. Wij zien een samenwerking namelijk niet zozeer als een transactie tussen een opdrachtgever en opdrachtnemer, maar als een relatie tussen mensen met complementaire competenties die hun kwaliteiten bundelen om strategische verandervraagstukken concreet te realiseren.

Kernwaarden

Participatief

Bij ons staat een intensieve samenwerking met de klant centraal. Wij geloven erin dat niemand meer kennis en inzicht heeft dan de mensen in de organisatie zelf. Bovendien moeten oplossingen, of het nu gaat over de strategie of de veranderaanpak, eigendom zijn van de mensen die er mee gaan werken. En dat zijn de direct betrokkenen in en rondom de organisatie en het vraagstuk. Wij zijn er om die kennis te ontsluiten, te structureren en werkbaar te maken. Door vragen te stellen, aannames ter discussie te stellen, inzichten toe te voegen en informatie boven tafel te halen. Op deze manier blijft de klant eigenaar van de oplossingen en worden competenties ontwikkeld om in de toekomst deze vraagstukken zelfstandig aan te kunnen pakken. Bovendien boeken wij vanaf dag één resultaten met ons participatief proces. Het betrekken van stakeholders, zowel intern als extern, creëert draagvlak en energie, waardoor ideeën realiteit worden.

Pragmatisch

Strategie wordt vaak gezien als een vaag en complex. Het gaat over het nemen van moeilijke beslissingen, met vele aspecten over een onzekere toekomst. Wij brengen uw vraagstukken daarom terug naar begrijpbare en concrete vraagstukken waar praktische aanpakken en oplossingen voor zijn. Hierin gaan wij pragmatisch te werk. Geen moeilijke taal, ingewikkelde structuren, wollige concepten of onnodige complexiteit. Wij zorgen dat het feitelijk klopt én dat het werkt.

“Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.”

Persoonlijk

Persoonlijk heeft voor ons twee betekenissen. Allereerst betekent dit dat ons aanbod altijd is afgestemd op uw specifieke wensen. Op basis van uw vraagstuk, context en middelen komen wij met een passende oplossing. Daarnaast betekent persoonlijk voor ons dat we een relatie aangaan met elkaar als ‘kritische vrienden’. Die relatie moet inspirerend, uitdagend maar ook leuk zijn. Wij zullen u prikkelen. Wij geven u energie. We kunnen confronterend zijn, maar nooit aanvallend of oordelend. Want we zullen altijd op zoek gaan naar datgene wat het beste voor u en uw organisatie is.