Ontwikkeling

Visie en strategie ontwikkeling

“Digitale revolutie op komst”, “Denk als een startup!”, “Grote corporate drukt Nederlands bedrijf van de markt”, “Bedrijven vinden steeds moeilijker geschikte medewerkers”.  We worden overspoeld met boeken, artikelen, blogs en filmpjes over de veranderende wereld om ons heen. Dit roept angst op: “Wat moeten wij hiermee?”. Je kop in het zand steken en hopen dat het allemaal wel mee valt? Of zelf een visie ontwikkelen om aansluiting met de klant te houden en misschien zelfs nieuwe klanten aan te trekken?

Het ontwikkelen van een nieuwe visie en strategie of het bijstellen van een bestaande strategie kan spannend zijn. De toekomst is onzeker en de consequenties van besluiten zijn slechts een voorspelling. Het niet maken van besluiten, overigens ook een keuze, kan echter veel grotere negatieve consequenties hebben. DKSC helpt bedrijven met het maken van een visie en strategie. Hierin doorlopen wij een aantal vragen:

1. Wat is uw huidige Product-Markt Combinatie?

2. Wat is de impact van trends op zowel het aanbod (product) als de vraag (markt) in uw huidige business? Bieden (technologische) ontwikkelingen kansen voor een business model innovatie?

3. Welke ambitie hebben uw organisatie en de belangrijkste (externe) stakeholders?

4. Hoe vertaalt dit zich naar een visie die zowel robuust als gedragen is?

5. Welke doelen moet uw organisatie de komende jaren realiseren om deze visie te bereiken?

In onze aanpak om te komen tot een visie en strategie staat het menselijke aspect centraal. Een goede strategie is namelijk een verhaal waar mensen zich aan willen binden, een verhaal wat mensen binnen én buiten de organisatie met elkaar delen. Een strategie kan cognitief sterk zijn, maar zonder passie, beleving en plezier kunt u als mens zich er niet aan binden. Daarom besteden wij in ons participatieve proces veel aandacht aan de emotionele component. Wij doorlopen het proces met een divers strategieteam en betrekken in de verschillende stappen een grote groep stakeholders om draagvlak te creëren. U kunt rekenen op een gegronde analytische onderbouwing, maar wij onderscheiden ons door de motivatie om voor de beste oplossing te gaan. Dit is ook terug te zien in onze kernwaarden participatie, pragmatisch en persoonlijk.

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!